Εξερευνείστε τις γεύσεις μας και τον κήπο μας!
Το μενού μας
Ποιοί είμαστε
Αυλές και κήποι
Η φιλοσοφία μας
Η REDIVIVA cucina povera είναι ένα εστιατόριο με παραδοσικά και μοντέρνα πιάτα, στο Τσινάρι, μία από τις πιο γραφικές γειτονιές της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη. Η ονομασία μας 'REDIVIVA cucina povera' εκφράζει τη φιλοσοφία μας: την αναγενημμένη κουζίνα των φτωχών. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές Μεσογειακές συνταγές, πειραγμένες λίγο με μια δημιουργική διάθεση φαντασίας. Χρησιμοποιούμε απλά, "ταπεινά" υλικά που μας προσφέρει απλόχερα η ελληνική φύση: ο κήπος, το δάσος, η θάλασσα... Lonely planet
“Στη γοητευτική γειτονιά Τσινάρι, της ‘Ωνα Πόλης, αυτό το γήινο εστιατόριο, αντλεί πολλά από τα υλικά του, από τον κήπο του. Σερβίρει μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά πιάτα που εστιάζουν σε σπεσιαλιτέ από την Κρήτη και τη Λέσβο. Δοκιμάστε την κρητική χορτόπιτα, λιόκαυτα ψάρια και φανταστικές σαλάτες. Μπορείτε επίσης…
Παρουσιαση της Rediviva απο την Ελενη Ψυχουλη
Παρουσίαση της Rediviva από την Ελένη Ψυχούλη: Ένα συνεργατικό μεζεδοπωλείο στο Τσινάρι, στο πιο γλαφυρό κομμάτι της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, πολύχρωμο, μοσχομυριστικό από τις γλάστρες των μυριστικών του, με έμβλημα την ταπεινή κουζίνα που μεταμορφώνεται σε απολύτως υψηλή όταν γευτείς τη μαγική πέστροφα που καπνίζεται από φίλους των παιδιών,…
Βρώσιμα λουλούδια στη Rediviva
This gallery contains 5 photos.
Η χρήση λουλουδιών στη μαγειρική ξεκίνησε εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια από τους Κινέζους, του Αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, οι κολοκυθανθοί είναι με διαφορά τα πιο δημοφιλή άνθη, όμως χρησιμοποιούνται και άλλα είδη, όπως τα ροδοπέταλα στη ζαχαροπλαστική. Η προσθήκη λουλουδιών στο φαγητό μας, είναι…
