Εξερευνείστε τις γεύσεις μας και τον κήπο μας!
Το μενού μας
Παραδοσιακές και fusion γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας
Ποιοί είμαστε
Ένα συνεργατικό μεζεδοπωλείο, σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης...
Αυλές και κήποι
Η αυλή μας στο Τσινάρι είναι ένας μικρός βοτανόκηπος, αλλά και όαση δροσιάς, ενώ ο κήπος μας στο Χορτιάτη μας δίνει...
Η φιλοσοφία μας
Η REDIVIVA cucina povera είναι ένα εστιατόριο με παραδοσικά και μοντέρνα πιάτα, στο Τσινάρι, μία από τις πιο γραφικές γειτονιές της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη. Η ονομασία μας 'REDIVIVA cucina povera' εκφράζει τη φιλοσοφία μας: την αναγενημμένη κουζίνα των φτωχών. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές Μεσογειακές συνταγές, πειραγμένες λίγο με μια δημιουργική διάθεση φαντασίας. Χρησιμοποιούμε απλά, "ταπεινά" υλικά που μας προσφέρει απλόχερα η ελληνική φύση: ο κήπος, το δάσος, η θάλασσα... Σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκυθάκι, ξύγαλο Σητείας, πέστο & άνθη πουράντζας
Μαζεύουμε τα κολοκυθάκια πρωί-πρωί από το κτήμα μας (εννοείται βιολογικής καλλιέργειας). Τα μαρινάρουμε με βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μοσχολέμονου και φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό, μέντα και λουίζα) και τα σερβίρουμε σε μια μοναδική σαλάτα με ξύγαλο Σητείας και πέστο πουράντζας (Borago officinalis) που γαρνίρουμε με τα λεπτεπίλεπτα…
Πουράντζα (Borago officinalis), το χόρτο της χαράς στην κουζίνα μας
Χειροποίητη καπνιστή πέστροφα
Στους πρόποδες του όρους Βόρας, στα πεντακάθαρα νερά των πηγών Αγάθης βρίσκεται το εκτροφείο πέστροφας των συνεργατών μας, που περιλαμβάνει και ένα μικρό καπνιστήριο. Τα ολόφρεσκα ψάρια καπνίζονται αργά για 3 μέρες με ξύλα οξιάς και αρωματικά χόρτα, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, αποκτώντας εκπληκτικά αρώματα και γεύση, χωρίς να αλλοιώνεται…

