Ριζότο με άγρια μανιτάρια, λάδι μαύρης τρούφας και πεκορίνο Αμφιλοχίας

Ριζότο με άγρια μανιτάρια

Ριζότο με άγρια μανιτάρια, λάδι μαύρης τρούφας και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Ένα μοναδικό πιάτο με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα που μας μεταφέρει νοητά σε ένα υγρό, παραμυθένιο δάσος. Για να το φτιάξουμε χρησιμοποιούμε: Ρύζι arborio από την Βόρειο Ιταλία, γιατί απελευθερώνει το άμυλό του συνεχώς κατά τη διάρκεια του βρασμού…

Continue reading

Οι «χαχλες», ενα παραδοσιακο πιατο της Λεσβου

Οι «χάχλες», ένα παραδοσιακό πιάτο της Λέσβου και πάλι στην Rediviva. Παραδοσιακά ο τραχανάς φτιάχνεται τον Σεπτέμβρη, τότε που τα χωριά μας μοσχομυρίζουν φρεσκοφτιαγμένο, απλωμένο τραχανό. Έτσι και οι χάχλες, βαρκούλες από ξινόχονδρο τραχανά, φτιαγμένες από χόντρο (χοντροαλεσμένο στάρι) ζυμωμένο με ξυνισμένο πρόβειο γάλα. Οι γυναίκες του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Τα…

Continue reading

Κολοκυθανθοί γεμιστοί: τα άνθη των καλοφαγάδων στη Rediviva

Τα άνθη των καλοφαγάδων στη Rediviva Ανοίγουν τα μακρόστενα λεπτεπίλεπτα κιτρινωπά άνθη τους την πρωϊνή καλοκαιρινή δροσούλα και στολίζουν το τραπέζι κάθε καλού μάγειρα. Οι κολοκυθανθοί περισσότερο από οποιοδήποτε λαχανικό του μεσογειακού καλοκαιριού κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Τους μαζεύουμε νωρίς το πρωί από τον κήπο μας στον…

Continue reading