Το μενού μας

Flores

Κολοκυθανθοί, Καλέντουλα, Άνθη πουράντζας και Καπουτσίνοι από τον κήπο μας.

Το μενού μας αλλάζει με τις εποχές, άλλωστε αυτή ήταν και μία βασική αρχή της Μεσογιακής δίαιτας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες σερβίρουμε κολοκυθανθούς που παράγουμε στον κήπο μας στον Χορτιάτη, βρώσιμα λουλούδια (Καλέντουλα, Καπουτσίνο, Πουράντζα), βλήτα, γλυστρίδα και φρέσκια ρίγανη με τα οποία φτιάχνουμε πρωτότυπες και πολύ γευστικές σαλάτες. 

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα χρησιμοποιούμε όψιμα και χειμερινά λαχανικά όπως και άγρια που αντέχουν στις παγωνιές.

Στο τέλος του χειμώνα και την άνοιξη, όταν η φύση αναγεννάται , χρησιμοποιούμε μια μεγάλη ποικιλία από άγρια χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, σταμναγκάθι, παπαρούνες, τσουκνίδες, παπούλες, βρούβες, μάραθο, άγριο μαρούλι, ταραξάκο, κολτσίδα, για να δημιουργήσουμε μοναδικά πιάτα, συχά σε συνδυασμό με ψαρικά ή κρεατικά.


 

Comments are closed.