Το όνομά μας Rediviva cucina povera εκφράζει ακριβώς τη φιλοσοφία μας: αναγεννημένη κουζίνα των φτωχών. Μεσογειακή κουζίνα με απλά “ταπεινά” υλικά (ότι μας προσφέρει απλόχερα η φύση, το χωράφι, το δάσος, η θάλασσα), αλλά με δημιουργική προσέγγιση και φαντασία.
Το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, αυτή ήταν άλλωστε και η αρχή με βάση την οποία εξελίχθηκε η μεσογειακή διατροφή. Το καλοκαίρι κυριαρχούν οι κολοκυθανθοί, λαχανικά δικής μας παραγωγής (από τον κήπο μας στον Χορτιάτη), βρώσιμα άνθη (καλέντουλα, καπουτσίνοι, μποράγκο), βλίτα, γλυστρίδα και φρέσκια ρίγανη που δημιουργούν πρωτότυπα πιάτα και γευστικές σαλάτες.
Το φθινόπωρο όψιμα και εποχιακά λαχανικά αλλά και όσα άγρια χόρτα αψηφούν τις παγωνιές. Στο τέλος του χειμώνα και την άνοιξη, που η φύση οργιάζει, μια μεγάλη ποικιλία άγριων χόρτων (όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, σταμναγκάθι, παπαρούνες, τσουκνίδες, παπούλες, βρούβες, μάραθος, άγριο μαρούλι, ταραξάκο, κολλτσίδα) αξιοποιούνται και δημιουργούν μοναδικά εδέσματα, συχνά παντρεμένα με ψάρι ή κρέας.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!