Αυλές στη Θεσσαλονίκη

Το Rediviva Cucina Povera είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας πέντε φίλων που δημιούργησαν ένα συνεργατικό – συμμετοχικό σχήμα και φυσικά το συγκεκριμένο εστιατόριο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προμήθεια πολλών λαχανικών από το κτήμα τους (φυσικής καλλιέργειας) στον Χορτιάτη, η χρήση πολλών βιολογικών προϊόντων και οι μουσικές βραδιές που οργανώνουν με γνωστά μουσικά σχήματα της πόλης. Το καλοκαίρι μας περιμένει σε μια υπερυψωμένη, πανέμορφη και καταπράσινη αυλή (πραγματικός βοτανόκηπος).

 

Αυλές στη Θεσσαλονίκη που Ξεχωρίζουμε

 

Μελισσόχορτο (Melissa officinalis)

Ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για τις ορεκτικές και χαλαρωτικές-ηρεμιστικές ιδιότητές του, αλλά και με πολλές χρήσεις στη μαγειρική. Με χαρακτηριστικό άρωμα που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή (χάρις στα αιθέρια έλαια της κιτρόλης και της κιτρονελλάλης που περιέχει) με νότες από κρινάκια (εξαιτίας της λιναλοόλης) και αγριοτριαντάφυλλα (εξαιτίας της γερανιόλης).
Το καλλιεργούμε στον κήπο μας στον Χορτιάτη και το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας φρέσκο (καθώς αποδίδει περισσότερα αρώματα σε σχέση με το αποξηραμένο) σε μαρινάδες αλλά και στην ιδιαίτερα δροσερή sauce που συνοδεύει κάποια πιάτα μας.

Περιοδικό Γαστρονόμος

Μια παρέα φίλων, γράφει ιστορία… από το ένθετο “Foodie Guide”, περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής.

Βραδιές με ζωντανή μουσική

Τις χειμωνιάτικες νύχτες η Rediviva  cucina povera φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα μουσικά σχήματα της πόλης μας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο f/b για περισσότερες πληροφορίες!

 

 

 

Περιοδικό Aegean Blue

‘Νέα άφιξη είναι το συνεργατικό μεζεδοπωλείο Rediviva σε πολύχρωμη αυλή, με εμμονή στην πρώτη ύλη (και λαχανικά από το μποστάνι τους) και σπουδαία πιάτα, όπως ο μπακαλιάρος με άγρια χορταρικά και σταφίδες στο φούρνο.’

Continue reading