
Tο “μαρινάκι”
Μαζεύουμε τα κολοκυθάκια πρωί-πρωί από το κτήμα μας (εννοείται βιολογικής καλλιέργειας). Τα μαρινάρουμε με βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μοσχολέμονου και φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό, μέντα και λουίζα) και τα σερβίρουμε σε μια μοναδική σαλάτα με ξύγαλο Σητείας και πέστο πουράντζας (Borago officinalis) που γαρνίρουμε με τα λεπτεπίλεπτα (και γευστικότατα) ανθάκια της.
Μια ιδιαίτερη σαλάτα που συνδυάζει τις λεπτές γεύσεις με τις ευεργετικές ιδιότητες του borago, γνωστού από την αρχαιότητα ως “χόρτο της χαράς” για τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες.
