“Ταρακουνώντας τη γευστική σκηνή της Θεσσαλονίκης”
Ευφάνταστοι επιχειρηματίες και σεφ γεμίζουν τα κενά στο γευστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.
“Η επιχειρηματική δραστηριότητα για την ανανέωση της γευστικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνήθως γίνεται από παρέες φίλων. Ταλαντούχοι νέοι άνθρωποι με σκουδές μαγειρικής, κοινό ενθουσιασμό και φρέσκες ιδέες εμπλουτισμένες από τα ταξίδια τους, μας δείχνουντί έλειπε από το χάρτη εστιατορίων κι έφεραν μία πνοή φρέκου αέρα στην πόλη που λατρεύει την κουζίνα της…
Η ιστορία μας ξεκινά από τα Λαδάδικα το 2012, με το άνοιγμα του “Σέμπρικο”. Σήμερα, με νέα διεύθυνση, το εστιατόριο προβάλλει τα Ελληνικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στους μεζέδες, ανάμεσά τους το πικάντινκο σουτζούκ, η φάβα και άλλα αγαπημένα. Το χαρακτηριστικό τους πιάτο είναι το rib-eye συνήθως ψημένο μέτριο προς καλό, ενώ άλλες καλές πειλογές περιλαμβάνουν το κοτόπουλο με πουρέ μελιτζάνας, μια παραλλαγή του χιουνκιάρ μπεγιεντί, τυπικού πιάτου της Ανατολίας (συνήθως με μοσχάρι).
Το Extravaganza, η δημιουργία τριών φίλων που συναντήθηκαν στο στρατό, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, σε μία στοά κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά. Οι ιδιοκτήτες πήραν έναν εγκατελλημένο χώρο, έφερνα απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά με πολύ στυλ, και άνοιξαν ένα μπαρ – εστιατόριο όπου δημιουργούν νέες συνταγές, όπως το μπέργκερ με μοσχαρίσιο καβουρμά που φτιάχνουν οι ίδιοι. Θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε τη γραβιέρα σε κορύστα αμυγδάλου, που σερβίρεται με μαρμελάδα τσίλι. Η λίστα κρασιών είναι μικρή, αλλά σε λογικές τιμές και καλής ποιότητας…”
The link: