Κολοκυθανθοί γεμιστοί: τα άνθη των καλοφαγάδων στη Rediviva

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με φέτα, ανθότυρο και μυρωδικά, πριν τηγανιστούν

Τα άνθη των καλοφαγάδων στη Rediviva
Ανοίγουν τα μακρόστενα λεπτεπίλεπτα κιτρινωπά άνθη τους την πρωϊνή καλοκαιρινή δροσούλα και στολίζουν το τραπέζι κάθε καλού μάγειρα. Οι κολοκυθανθοί περισσότερο από οποιοδήποτε λαχανικό του μεσογειακού καλοκαιριού κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Τους μαζεύουμε νωρίς το πρωί από τον κήπο μας στον Χορτιάτη (που εννοείται καλλιεργούμε βιολογικά), μια και με τις πρώτες καυτές ακτίνες του ήλιου κλείνονται “στον εαυτό τους”, σφραγίζοντας οριστικά τα λεπτεπίλεπτα

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι κατά την παραδοσιακή συνταγή

πέταλά τους, αφαιρούμε προσεκτικά τους στήμονες (που πικρίζουν) και τα κοτσανάκια, τους πλένουμε σε άφθονο νερό και τους προσφέρουμε σε τρεις γαστρονομικές επιλογές, μοναδικές σε γεύση και νοστιμιά:
Στην κλασική σμυρνέϊκη απλή συνταγή, γεμιστούς με ρύζι, μπόλικο κρεμμύδι, δυόσμο και ντομάτα που μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με λεμόνι.
Γεμιστούς με ανθότυρο, φέτα και μυρωδικά τηγανιτούς με τραγανό κουρκούτι.
Και όταν έχουμε βιολογικά αυγά, τους κάνουμε ομελέτα μαζί με baby κολοκυθάκια ημέρας και σχοινόπρασο (και αυτά από τον κήπο μας).
Καλή όρεξη!!!

 

 

 

Comments are closed.