- Κολοκυθανθοί
- Άνθη πουράντζας
- Καπουτσίνος
- Καλέντουλα “ο κρόκκος του φτωχού”
- Πουράντζα “το χόρτο της χαράς”
Η χρήση λουλουδιών στη μαγειρική ξεκίνησε εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια από τους Κινέζους, του Αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, οι κολοκυθανθοί είναι με διαφορά τα πιο δημοφιλή άνθη, όμως χρησιμοποιούνται και άλλα είδη, όπως τα ροδοπέταλα στη ζαχαροπλαστική. Η προσθήκη λουλουδιών στο φαγητό μας, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να δώσουμε χρώμα και γεύση, ενώ δεν είναι αμελητέες και οι φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Μερικά έχουν πιπεράτη γεύση, άλλα είναι πιο “χορταρένια”, μερικά είναι πιο αρωματικά… Η ποικιλία τους είναι εκπληκτική!
Για όλους του παραπάνω λόγους προσφέρουμε στη Rediviva τα παρακάτω άνθη που καλλιεργούμε στον κήπο μας:
- Κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι ή με ανθότυρο, φέτα και μυρωδικά,
- Άνθη Πουράντζας Borago officinalis, σε σαλάτα με βιολογικό μαριναρισμένο κολοκυθάκι – από τον κήπο μας και αυτό,
- Άνθη Καλέντουλας Calendula officinalis και άνθη Καπουτσίνου Tropaeolum majus που στολίζουν και νοστιμίζουν τη σαλάτα εποχής.
Εμείς τα μαζεύουμε καθημερινά από τον κήπο μας στον Χορτιάτη, εσείς τα απολαμβάνετε στη Rediviva





